Jedną z bardziej nieprzemyślanych rzeczy, jakie można zrobić w kształtowaniu sylwetki, jest stosowanie kuracji hormonalnych w przypadku braku rzetelnej wiedzy z dziedziny odżywiania, treningów, endokrynologii, czy fizjologii organizmu człowieka. Takie połączenie z reguły skazane jest na porażkę i brak efektów, a co gorsza bardzo prawdopodobne [...]
Podstawą kształtowania sylwetki jest odpowiednie wyliczenie zapotrzebowania kalorycznego. Najlepiej jest zrobić to za pomocą dokładnego i rozbudowanego wzoru. W tym celu zapraszam udać się tutaj: http://potreningu.pl/articles/5255/zapotrzebowanie-kaloryczne-dla-wnikliwych- Mając już wyliczone zapotrzebowanie kaloryczne, gdy celem jest budowa masy [...]
Wyszło 2300 a jesz 1500 - na tym nigdy nie schudniesz bo organizm ciągle oszczędza na "ciężkie czasy". Ułóż sobie michę na 1900kacal z 60 g tłuszczu, Ze 110-120 g białka i reszta węglowodany. Do tego musi być trening - przy czym bieżnia po 90 minut to nieporozumienie jak dla mnie. Jesteś młoda więc raczej jakaś forma interwałów - krócej, zmienne [...]
to czy wogl... te soje nadają sie na masę .. mam na myśli te nasiona które na 100 g mają 37 g białka ... niby dobre .. ale wyczytałem że są szkodliwe i wogl .. nie wiem ..
Wartości z tablic są na 100 g, a jajko całe ma 45-60 g czasem trochę więcej. Musisz ważyć, jeśli chcesz być dokładny. Przeciętnie stosunek masowy białka/żółtka jest 2/1. Przyjmij, że białko ma 3,5 g białka
Osoby początkujące i zaczynające swoją przygodę z kształtowaniem sylwetki, pierwsze, o czym myślą, aby zmienić swoje ciało, to wprowadzenie odpowiednich odżywek i suplementów, jako najważniejszego aspektu budowania mięśni, czy redukowania tkanki tłuszczowej. W rzeczywistości jest zupełnie inaczej. Podstawą zmian naszej sylwetki i efektów, jakie [...]
Wiele kobiet zastanawia się nad tym, co takiego należy jeść, aby mieć płaski brzuch i dobre wyglądającą sylwetkę. Droga do tego nie jest taka trudna. Wystarczy skupić się na pewnych podstawach i nie tylko odżywianie jest tutaj istotne. To, co jemy, bez wątpienia jest pomocne w kształtowaniu sylwetki. Jednak nie zmienimy jej bez odpowiedniej [...]
81 g białka to wg mnie troche za dużo, ale jeśli rozłożysz te naleśniki na powiedzmy 2 posiłki to OK. Wydaje mi się, że 81 g białka przy jednym posiłku organizm nie wchłonie (nawet po treningu). ----------------------------- Pozdrawiam Tomek
białka bym postarał sie dorzucic na Twoim miejscu najpierw z jedzenia, pozniej dopiero z odzywki, chodzi o to ze ustalasz sobie np. 2 g bialka na 1kg wagi 4 g wegli 1 g tłuszczy startujesz z takiego pułapu i w miare potrzeby dodajesz/odejmujesz kalorii z w/t Zmieniony przez - wincol w dniu 2012-12-14 15:20:21
ja bedac na cyklu kreatynowym treningiem 3x w tygodniu i jedzac "tylko" 60-90 g bialka przytylem 4 kg suchego miesnia. jestem ektomorfikiem :] jadlem sporo weglowodanow tluszczy nie liczylem ale gdzies tak 30 g bylo. wiec to tez w duzej mierze zalezy od organizmu. 60 g bialka dziennie dla niektorych to tyle co nic a mi to wystarczylo [...]
Witaj, białko jest fundamentem w diecie osoby pragnącej kształtować swoją sylwetkę oraz redukować tkankę tłuszczową. Powinnaś je przyjmować ok 2-2,5 g białka na każdy kilogram masy ciała. Układając swoją dietę bazuj na produktach takich jak: - chude mięsa - ryby - jaja - nabiał, sery, twarogi itd. - nasiona strączkowe, - odżywki białkowe [...]
dokładnie, ja też kupuję tylko M, bo po co przepłacać, żółtko i tak do kosza idzie, a białka jest tyle samo, a czasem nawet więcej, z jednego jajka mamy ok. 35 g białka a 10 szt. zużywam codziennie do samego śniadania, do omletu ;-) także w ciągu całego miesiąca oszczędność ok. 40 zł ;-)
Policzyłem kalkulatorkiem. Wynik nie będzie super dokładny, bo np. w kalkulatorze nie ma kukurydzy z puszki, tylko kolby. Jednak orientacyjnie wygląda to tak. W całej sałatce: 96 g białka 22 g węglowowodanów 35 g tłuszczu 12 g tłuszczu można wyeliminować nie dodając majonezu. pozdrawiam
Dobrym pomysłem jest dorzucenie areo w dni treningów siłowych, tyle że między nimi musi być uzupełniona energia. Moim zdaniem przesadzasz z ilością białka w diecie, na oko z samego mięcha, jaj i tunczyka 400-450 g białka mi wyszło, dzieląc to przez Twoją wagę masz 5-6 gram białka na kilogram masy, a wystarczy nie spaść poniżej 2 gram. Moja rada [...]
Zawsze możesz spróbować - z twojego profilu (wymiary) wydaje się, że o tłuszcz nie musisz się zanadto martwić. Ale ograniczyłbym ilość mleka - 500 ml to 24 g laktozy. Ja robię owsiankę na wodzie, a na koniec dolewam trochę mleka. Proponuję moje śniadanie: 100 g płatków + 250 ml mleka (1,5%)+ 100 g sera - razem ok. 44 g białka, 85 g węglowodanów, [...]
/SFD/2016/9/28/cad90e513f0247ffa5753415c85c42ee.jpg Odżywka typu „gainer” zawiera przeważnie od 15 do 35 g białka w 100 g, resztę stanowią węglowodany, w małym stopniu tłuszcze, można powiedzieć, że jest to carbo z niewielkim dodatkiem odżywki białkowej. Jeżeli sądzisz, że podobne odżywki są zbędne i szkodliwe to ... przestań jeść węglowodany, [...]
Białka są to wielkocząsteczkowe biopolimery zbudowane z reszt aminokwasów połączonych ze sobą resztami peptydowymi. Wchodzą one w skład wszystkich żywych organizmów, jak i wirusów. Białka, jak i inne składniki odżywcze posiadają swoje specyficzne funkcje. Są to np.: - kataliza enzymatyczna, - transport, - magazynowanie, - wytwarzanie i [...]
/SFD/2016/8/10/0cd74b998c694517972351e2d9a3c213.jpgNa wstępie zacznę od przypomnienia, że niestety nie istnieje coś takiego, jak miejscowe spalanie tkanki tłuszczowej. W związku z powyższym, nie można ułożyć planu treningowego, ani dietetycznego, który będzie nastawiony na redukcję tkanki tłuszczowej jedynie z okolić pasa. Oczywiście jeśli [...]
Kształtowanie sylwetki zależne jest od kilku istotnych czynników. Zastosowanie się do nich i przestrzeganie pozwoli cieszyć się zdrowiem i dobrej jakości sylwetką. Pamiętać należy jednak o tym, że do wszystkiego trzeba czasu. Praca nad sylwetką trwa bowiem latami, a nie tygodniami, czy miesiącami. Nieznaczne zmiany oczywiście będą widoczne w [...]
minimum 6 dziennie, co maksimum 3 godziny, a lepiej nawet co dwie minimum 2 g białka / kg masy ciała, obecność białka absolutnie w każdym posiłku, przewaga kalorii ze zdrowych tłuszczy ponad kaloriami z węglowodanów GPP - ogólne przygotowanie fizyczne czyli ćwiczenia ogólnorozwojowe